Wat zijn contacten

In dit helpdocument leggen wij de verschillende contactmanagementfuncties uit die wij aanbieden. Ook geven wij voorbeelden waarvoor je deze functies kunt gebruiken en waar je ze kan vinden binnen het platform.

Laten we eerst de terminologie definiëren …

Wat is een contact?

Een contact is een uniek e-mailadres. Je kunt een contact maken met alleen een e-mailadres (geen andere informatie is nodig), maar je kunt geen contact maken zonder een e-mailadres.

Een e-mailadres telt als een enkel contact, ongeacht bij hoeveel lijsten het contact is aangemeld. Alleen actieve contacten worden in rekening gebracht (afgemelde contacten en bounces vallen hier dus niet onder).

Wat is het Contacten overzicht?

Dit is de pagina die je ziet na het klikken op ‘Contacten’ in het bovenste menu. Het geeft een sorteerbare, zoekbare lijst van jouw contacten weer.

De meeste bulkcontactbeheer vindt plaats op de pagina Overzicht van contactpersonen. Van hieruit kunt u uw contacten sorteren en zoeken, bulkbestanden bewerken, multidimensionale zoekopdrachten op uw contactpersonen uitvoeren en individuele contactrecords openen. Als u de naam of het e-mailadres van een contactpersoon klikt, wordt het contactpersoon geopend.

Wat is een contactrecord?

Een contactrecord organiseert en toont alle informatie die je hebt verzameld over een contactpersoon. Vanuit het contactrecord kun je informatie bewerken en toevoegen. Bovendien zijn hier een aantal contactbeheerfuncties beschikbaar. Zo kun je contacten abonneren en uitschrijven van lijsten, automatiseringen starten en beëindigen en tags toevoegen en verwijderen. Vanuit het contactrecord zie je ook een live activity stream, kun je taken maken en notities toevoegen.

Filteren / sorteren / aanpassen van kolommen:

De contactlijst die in het contactoverzicht wordt weergegeven, kan worden gefilterd en gesorteerd.

Je kunt de contacten filteren op de lijst waar ze op geabonneerd zijn, de tags die ze hebben, en hun status (bevestigd, niet bevestigd, uitgeschreven of gebounced).

Je kunt extra kolommen weergeven door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de contactlijst te klikken:

Zoeken:

Soms ben je op zoek naar een contact in je database. Bijvoorbeeld omdat je informatie wilt toevoegen aan hun contactrecord, ze uit een lijst wilt verwijderen of wilt toevoegen aan een automatisering.

Om snel een ​​enkel contact te vinden, klik je op het zoekveld dat in de rechterbovenhoek van de contactlijst verschijnt:

Je kunt er naar hun naam of e-mailadres zoeken.

Geavanceerd zoeken:

Soms ben je op zoek naar groepen contacten die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar de contactpersonen die een bepaald product op je site hebben bekeken of alle contacten die in een bepaalde provincie wonen.

Als je je contactlijst wilt filteren op specifieke contactgroepen, gebruik dan de functie Geavanceerd zoeken. Bij Geavanceerd zoeken kun je de voorwaarden combineren met AND en OR logica. Je hebt honderden voorwaarden ter beschikking, waaronder:

 • Bezoeken aan pagina’s van je website
 • Kliks op specifieke links in je campagnes
 • Contactgegevens inclusief aangepaste velden die je hebt gemaakt
 • Contact locatie
 • Events tracking
 • Het apparaat waarmee zij je site bezochten
 • En meer.

Nadat je de contacten hebt geïdentificeerd die je zoekt, kan de geavanceerde zoekopdracht worden opgeslagen. Hierdoor kun je de selecties snel gebruiken bij de verzending van campagnes.

Bulk editor:

De Bulk Editor is een tijdbesparende functie waarmee je groepen contacten kunt beheren. Dit stelt je in staat om:

 • tags toe te voegen of te verwijderen
 • contacten te abonneren op of uit te schrijven van lijsten
 • contacten toe te voegen aan of te verwijderen uit automatiseringen

Nadat je een groep contacten hebt gevonden met de functie Geavanceerd zoeken, kun je de Bulk Editor gebruiken om acties op hen uit te voeren zonder elke contactpersoon één voor één te wijzigen.

Beheer tags:

Om je contacten te eenvoudig en snel te organiseren en te groeperen kun je tags toevoegen. Tags kunnen ook informatie toevoegen aan je contact (naast het gebruik van standaard- en aangepaste velden).

Met de functie Beheer tags kun je je tags maken en bewerken. Je kunt dubbele tags samenvoegen en ook een tags-doel omschrijven (zodat je niet vergeet waarom een ​​tag is gemaakt of wat het aangeeft).

Om toegang te krijgen tot de Tag Manager, klik je op de ‘pijl-omlaag’ naast ‘Manage Scoring’ op de Contactoverzicht pagina.

Aangepaste velden:

Aangepaste velden worden gebruikt om extra informatie over je contacten op te slaan. De aangepaste velden die zinvol zijn voor jouw bedrijf kunnen verschillend zijn dan wat iemand anders nodig heeft, dus we hebben aangepaste velden zeer flexibel gemaakt. Bovendien kun je onbeperkt aangepaste velden aanmaken. Je kunt verschillende soorten veldtypen aanmaken:

Contact scoring:

De contactscore geeft via een numerieke waarde de betrokkenheid van een contact bij je product, dienst of bedrijf aan. Hierdoor kun je je leads prioriteren en anders benaderen, afhankelijk van hun score. Het is een flexibele functie die erg nuttig is voor zowel marketeers als verkopers. Contactscoring kan toegepast worden gedurende de hele levenscyclus van de klant.

Om je contactscores te beheren, klik je op ‘Manage Scoring’ op de Contactoverzicht pagina.

Database Sync:

Met Database Sync kun je snel contacten importeren vanuit een MySQL-, MSSQL- of PostGreSQL-database.

Als je toegang hebt tot Database Sync, klik je op de ‘pijl-omlaag’ naast ‘Manage Scoring’ op de Contactoverzicht pagina.

Uitsluitingen beheren:

Soms wil je bepaalde e-mailadressen uitsluiten voor verzendingen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld contacten met een bepaald domeinnaam niet gemaild mogen worden. Met onze uitsluitingsfunctie kun je die e-mailadressen blokkeren zodat er geen e-mails naar hen worden verzonden. Je krijgt toegang tot uitsluitingen door op de ‘pijl-beneden’ naast “Manage Scoring” te klikken.

Batchacties uitvoeren:

Met batchacties kun je:

 • Meerdere e-mailadressen tegelijk verwijderen
 • Alle niet-bevestigde contacten verwijderen
 • Alle uitgeschreven contactpersonen verwijderen
 • Alle adressen die gebounced zijn verwijderen
 • Alle contacten uit een lijst verwijderen
 • Meerdere e-mailadressen uit je uitsluitinglijst verwijderen

Je krijgt toegang tot batchacties door te klikken op de ‘pijl omlaag’ naast “Manage Scoring”