Uitleg gebruik Email Designer

De Designer maakt het makkelijk om mooie, aangepaste e-mailcampagnes snel te maken zonder code te gebruiken. In dit helpdocument lees je meer over elk type inhoudstype, hoe de Drag and Drop functie werkt, hoe je kolommen kunt toevoegen, hoe je je afbeeldingen kunt toevoegen en wijzigen, hoe je tekst kunt opmaken en hoe je een knop kunt toevoegen aan je campagnes.

Drag en Drop contentblokken

Contentblokken zijn de bouwstenen die je gebruikt om je campagnes te maken. Onze Email Designer heeft negen verschillende typen die je kunt gebruiken:

• Tekst – gebruik dit om tekst toe te voegen
  • Afbeelding – gebruik dit om afbeeldingen toe te voegen
  • Knop – gebruik dit om een ​​button met een call-to-action toe te voegen
  • Video – gebruik dit blok om te linken naar een video op YouTube of Vimeo
  • Scheidingslijn- gebruik dit ontwerpelement om een ​​scheidingslijn in te voeren tussen je contentblokken
  • Spacer – gebruik dit ontwerpelement om ruimte tussen uw inhoudblokken toe te voegen
  • Social – gebruik dit om je sociale media-pagina’s toe te voegen en contacten toe te staan ​​om je bericht op hun netwerken te delen
  • HTML – gebruik dit om je eigen aangepaste HTML-code toe te voegen.

Als je een van deze contentblokken in je e-mail wilt gebruiken, klik je op het betreffende contentblok in het ‘Invoegmenu’ aan de rechterkant van je scherm en sleep je deze naar de gewenste plek in de e-mail. Als je het contentblok naar het sjabloon sleept, zie je dat er een groene regel verschijnt. Deze regel geeft aan waar het contentblok wordt geplaatst wanneer je het blok ‘laat vallen’.

Voeg een kolom toe

Je kunt ook een kolom toevoegen aan je e-mailcampagne. Dit kun je doen door een nieuw contentblok naar de rand van een bestaand contentblok te slepen. Verplaats het blok rond totdat alleen de rand van het contentblok waar je wilt plaatsen wordt gemarkeerd.

Je kunt de kolomgrootte aanpassen door je muis over de rand van dat contentblok te klikken. Vervolgens sleep je de kolom naar de gewenste breedte.

Afbeeldingen toevoegen en wijzigen

Om een ​​afbeelding toe te voegen, sleep je eenvoudig het beeldcontentblok naar de gewenste plek. Klik op het blok en in de pop-up zal de Image Manager alle afbeeldingen weergeven die je momenteel in de afbeeldingenbibliotheek hebt staan. Als je een nieuwe afbeelding wilt toevoegen, klik je op de knop ‘Nieuwe afbeelding toevoegen’ rechtsboven.

Om je afbeelding in je campagne in te voegen, beweeg je je muis over de afbeelding van je keuze in de Image Manager en selecteer ‘Kies’. Zodra je afbeelding is toegevoegd, kun je de plaatsing aanpassen in het contentblok, Vervang het beeld met een ander, sleep het beeldcontentblok in een ander gedeelte van je sjabloon of verander het formaat van je afbeelding. Als je het formaat van een afbeelding wilt wijzigen, beweeg je je muis over de afbeelding. Rechts onderaan zie je een tweerichtingspijl te zien. Klik op die tweerichtingspijl en sleep je afbeelding naar de gewenste grootte.

Tekst opmaken

De Email Designer biedt ook verschillende mogelijkheden die je kunt gebruiken om je tekst te formatteren. Dit omvat de aanpassing van de regelafstand (ruimte tussen elke regel); het lettertype, de grootte en de kleur wijzigen; aanpassing van marges en padding; en een link inbedden

Op het tabblad Opties in het rechtermenu kunt u de lijnhoogte, de ingestelde marges en het invullen aanpassen en de achtergrondkleur wijzigen. Om een ​​van deze opties te gebruiken, klik op het tekstinhoudblok dat je wilt aanpassen en klik op het tabblad Opties.

Om het lettertypentype aan te passen of om stilering aan uw tekst toe te voegen, klik je eenvoudig op het gewenste contentblok en vervolgens verschijnt een menubalk waar je een ander lettertype kunt toepassen, de lettergrootte en de kleur kunt aanpassen en je tekst kunt uitlijnen. Met dit menu kun je ook hyperlinks en personalisatie tags invoegen.

Voeg een Call-to-action knop

Het toevoegen van een knop aan je e-mailcampagne is een geweldige manier om op te roepen tot actie. Je kunt dit gebruiken voor webinarregistraties of een .pdf-download. Om deze knop toe te voegen klik je op het knopblok en sleep je deze naar de gewenste plek. Klik op de knop om de inhoud van de knop te wijzigen. In het optie menu rechts staat kun je  een ​​link toevoegen die je lezer naar je website zal brengen. Je kunt ook de achtergrondkleur evenals het lettertype, de grootte en de tekstkleur met het optie menu beheren.